Багатожанровий всеукраїнський чемпіонат танців «Кубок ректора ЧНУ 2024» відбувся в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. Організатори заходу — колектив ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва. 

За нагороди змагалися понад 500 учасників із Черкас та області (Золотоноша, Чигирин, Сміла, Тальне), Києва та області, Кропивницького, а також із Харківщини (Красноград), Полтавщини (Карлівка), Дніпропетровщини (Першотравневе, Павлоград). Деякі населені пункти через наближеність до зони бойових дій не проводять подібні заходи. Тож чемпіонат у ЧНУ — це можливість для талановитих українських дітей і молоді показати свої досягнення без загрози для життя і продовжувати відточувати власну майстерність. Так, вихованці спортивного клубу «Альянс» із Першотравневого Дніпропетровської області були відзначені як наймасовіший колектив у спортивно-бальному танці.

Оцінювали конкурсантів судді всеукраїнської категорії, багаторазові чемпіони Європи, заслужені артисти, керівники танцювальних студій. Наші студенти також брали участь у конкурсі та здобули призові місця

 Змагання відкрила проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк. Ректор Олександр Черевко привітав переможців та вручив кубки й відзнаки.

— Торік у Черкаському національному відкрили освітню програму «Хореографія». З метою її популяризації провели змагання за «Кубок ректора ЧНУ», — сказав він. —  Учасники різного віку з усієї України продемонстрували свої вміння практично в усіх видах танцю — від народного до бально-спортивного. 130 кубків за призові місця і сотні медалей та дипломів учасників було вручено за ці два дні.

Вірю в те, що ми подарували всім танцюристам, їхнім батькам і тренерам позитивні емоції та спонукали до розвитку. І це особливо потрібно у нинішні непрості часи. Адже ми повинні робити все, щоб підтримати одне одного. Для цього ми створили в університеті центр ментального здоров’я, займаємося благодійною та волонтерською діяльністю, проводимо освітній процес і організовуємо такі заходи. Дякую моїм колегам із ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, кафедри освітнього і соціокультурного менеджменту та соціальної роботи за цю чудову подію. Вітаю всіх учасників, адже вони, попри отримані місця і нагороди, прекрасні, неповторні і талановиті діти України!

 Більше фото  тут

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото: Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького,

Віолетта Костенко, студентка 1-PR курсу, ННІ української філології та соціальних комунікацій