В ННІ інформаційних та освітніх технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького 12 квітня 2024 року відбувся науковий круглий стіл, присвячений 70-річчю утворення Черкаської області та до Дня працівників ракетно-космічної галузі України.

Темою наукового обговорення обрали: «Досягнення та сучасний стан фізико-математичної, технологічної та освітньої галузей на Черкащині».

На початку зустрічі до учасників звернувся із вітальним словом проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло.

Олександр Васильович зробив акцент на беззаперечній важливості розвитку фундаментальних наук для нашої держави та реалізації вченого потенціалу відповідно до наукового вектора, обраного державою.

Привітала учасників наукового зібрання і директорка ННІ інформаційних та освітніх технологій Анна Ткаченко. Вона підкреслила цінність таких зустрічей для працівників, здобувачів та випускників інституту саме 12 квітня та багаторічні символічні традиції ще з часів зародження фізико-математичного факультету.

Модерувала круглий стіл заступник директора з наукової роботи Галина Луценко.

Під час засідання круглого столу звучали доповіді про розвиток наукової фізичної школи в ЧНУ, актуальні задачі фізики матеріалів для мікроелектроніки, фотоніки, акумуляції й виробництва енергії, автоматизацію та комп'ютерно-інтегровані технології в умовах воєнного стану, цифровий розвиток освіти, перспективи застосування методів машинного навчання до розв'язання сучасних практичних задач. Особливу увагу приділили легендам фізмату ЧНУ — Людмилі Кляцькій та Олегу Богатирьову. Проаналізували новаторство Ніни Тарасенкової в сучасній математичній освіті.

Наприкінці заходу Анна Ткаченко подякувала всім учасникам зустрічі та ще раз наголосила на актуальних напрямках роботи ННІ інформаційних та освітніх технологій з побажаннями успішної практичної реалізації задумів на шляху до омріяної перемоги.

Вікторія Дзюба, викладачка кафедри прикладної математики та інформатики ННІ інформаційних та освітніх технологій