Упродовж 8—13 квітня проходив I (відбірковий) етап ІІ туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року — 2024» в номінації «Українська мова та література». На основі рейтингу, укладеного за сумою балів, одержаних під час випробувань, учасницею фінального етапу стала Ольга Морокова — вчителька Канівської спеціалізованої школи № 6, випускниця Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького (2013 року).

Член журі всеукраїнського етапу — завідувачка кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики, професорка Людмила Шитик — зауважила:

— За вихід до фіналу змагалися 25 учасниць з усіх областей України та міста Києва. Приємно констатувати, що наша конкурсантка гідно представила Черкаську область, посівши друге місце в рейтинговому списку за результатами трьох випробувань: «Написання есею», «Тестування» та «Аналіз поетичного твору». Ольга продемонструвала творчий підхід до аналізу поетичного твору, оригінальні знахідки методичного та інтерпретаційного характеру, високий рівень володіння методиками аналізу художнього тексту, уміння долучити здобувачів освіти до активної співпраці й здатність взаємодіяти з аудиторією. Фінальний етап ІІ туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року — 2024» в номінації «Українська мова та література» відбудеться наживо у Львові з 12 до 18 травня.

Ольга Морокова поділилася своїми враженнями про участь у конкурсі:

— Відбірковий етап ІІ туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року — 2024» — це поєднання натхненного присмаку відповідальності за педагогічну сферу рідної області, запахів азарту й випробування, а також неймовірна насолода від нових знайомств і спілкування з однодумцями. Чи було страшно?! Радше — цікаво! Моє найважливіше завдання в цьому надзвичайному конкурсі — іти вперед до найочікуванішої Перемоги рідної України, протоптуючи незвідані стежки освітянської ниви своїми дрібненькими кроками.

Бажаємо Ользі наснаги, творчих звершень, вагомих здобутків і переможного поступу!

 

 

Кафедра українського мовознавства і прикладної лінгвістики