Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького 16 квітня 2024 року організували акцію «Одягни піжаму — задонать військовим». Таким чином хочуть допомогти військовим.

Кошти збирали на автівку для захисників, розповіла «Суспільному» ініціаторка акції, голова студентської ради університету Каріна Вовченко.

Піжамний комбінезон єнота, халати, капці та домашній одяг — у таких вбраннях студенти прийшли на пари.

Першокурсниця Владислава Слєсар показала свій «наряд» — кігурумі.

— Насправді в такому кожного дня ходила б. Я взяла це у знайомого. У мене піжами взагалі немає. Сплю, в чому прийдеться.

У домашньому одязі з Владиславою прийшла й одногрупниця Катерина. Поділилася відчуттями: в ньому зручніше, але й більше спати хочеться.

— Коли збираюся на пари, обираю більш офіційний одяг. Думаю так: "Ой, це йти в цей університет". А у піжамі відчуваєш якийсь легкий позитивний настрій, — зазначила вона.

Студентка Анна Боєва розповіла: що одягти — визначилася відразу:

— Я цікавилася військовою справою і в мене був позивний «Єнот». Мені діти подарували кігурумі у вигляді єнота.

Артем Проценко свій образ продумував до деталей. Щоб створити повний піжамний образ, довелося зазирнути до гардероба знайомих:

— Ми пішли до одного друга, в якого й позичили одяг. Кепочку теж він мені дав, окуляри, кофту, а штани я взяв у дівчат.

Свої домашні речі віддав друзям-першокурсникам і студент Олександр Хоруженко. Тому у день акції був у звичному одязі. Тож задонатив у скриньку для військових:

— Просто кожен має якусь частинку вкласти в це, тоді наша перемога настане трохи скоріше.

— Акцію організували до Дня піжами, який відзначають 16 квітня. Вирішили зробити її доброчинною, — розповідає голова студентської ради Каріна Вовченко, — аби зібрати гроші на автівку для військових, випускників університету. Ми поставили приблизно такі умови: ті, хто приходить у піжамах, донатять 10-20 гривень, а ті, хто приходить без піжам — понад 20 гривень. Дуже багато наших випускників, батьків наших студентів — військові. В окопах вони не можуть одягти піжаму і лягти відпочити, тому ми одягаємо піжами, донатимо і допомагаємо нашим військовим. 

Спільними зусиллями в межах акції «Одягни піжаму — задонать військовим» зібрали 20165 грн.

Джерело: «Суспільне»

Пропонуємо про подію переглянути у сюжеті «Суспільного»: