Студенти 4 курсу ОП «Видавничий бізнес, редагування та медіадизайн» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького до Міжнародного дня дитячої книги провели тренінг в Центрі дитячої та юнацької творчості для вихованців гуртка «Юні кореспонденти».

Майбутні видавці розпочали спілкування зі знайомства, розповіли про особливості своєї спеціальності й поділилися інформацією про можливості працевлаштування. Також важливою частиною презентації, стала розповідь про головні етапи створення повноцінного друкованого видання.

Особливе зацікавлення в аудиторії викликали інтерактивні ігри, які підготували для «юніків» гості з ЧНУ. Учасників поділили на дві команди. Школярі вчилися визначати елементи зовнішньої структури книги на прикладі подарункових дитячих видань видавництва «Абабагаламага». Також робили спробу відтворити повний шлях видання від рукопису до повноцінної книги.

Під час тренінгу підлітки змогли відчути себе й справжніми видавцями та букблогерами. Перед учасниками кожної з команд поставили завдання створити промовідео про обрану книгу. Діти самостійно продумували тему, сюжет, ідею і самостійно відзнімали відео, в якому намагалися переконати читачів придбати певну книгу.

— З гуртком «Юні кореспонденти» нас пов’язують давні дружні відносини, — розповіла старша викладачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій, очільниця Буккросинг-клубу «Freebook» Людмила Солодка. — Ми спілкуємося з «юніками» у форматі медіатренінгів, книжкових заходів, конкурсів. Багато вихованців гуртка випускники ЧНУ й нині здобувають журналістську освіту в університеті. Тому раді будемо, якщо ця традиція продовжуватиметься.

Наприкінці спілкування обговорили з гуртківцями та керівником «Юних кореспондентів» Надією Чередник про наступні зустрічі уже на базі Черкаського національного.

А відеороботи за результатами тренінгу можна переглянути  за посиланнями:  відео про книгу «Маленький принц» Антуана де Сент-Екзюпері, відео про книгу «Гаррі Поттер і філософський камінь» Джоан Роулінг.

Автор: Вікторія Бондаренко, студентка 2-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій.
Фото: Андрій Найда, студент 4-ВБ курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій.