Студенти 1-3 курсів спеціальності 014.04 «Середня освіта (Математика)» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького спробували себе у ролі вчителя для учнів 5-7 класів ЗОШ 8 під час проведення Дня математики.

Основна мета такого роду заходів - посилення інтересу учнів до предмета, розвиток творчих і математичних здібностей школярів, а також отримання неоціненного досвіду у студентів-педагогів.

День математики пройшов під девізом «Креативно, цікаво і весело у світі чисел і фігур». Студенти реалізовували педагогічні вміння під керівництвом завідувачки кафедри математики та методики навчання математики, доцентки Зої Сердюк. Зокрема уроки були організовані з елементами інтерактивного навчання: групова робота; ігрові форми з елементами патріотичного виховання — гра «Ми – волонтери», дискусії в групах.

У підсумку учні та майбутні вчителі математики отримали позитивні емоції, знання та практичний досвід використання інтерактивних технологій.

Окрему вдячність висловлюємо вчителю математики Ірині Богатирьовій та заступнику директора Тетяні Ляшенко за сприяння в організації заходу.

Вікторія Дзюба, викладачка кафедри прикладної математики та інформатики ННІ інформаційних та освітніх технологій