Професіонал з інтелектуальної власності IP Academy УКРНОІВІ Юлія Кравченко, випускниця Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, на запрошення Наталії Попової, викладачки дисципліни «ІТ-право» ЧНУ, прочитала лекцію для студентів.

Тема розмови — штучний інтелект та право інтелектуальної власності. З огляду на актуальність теми Юлія Кравченко виступила з презентацією. 

Лекція була організована у формі інтерактивної дискусії, під час якої студенти отримали інсайди про взаємозв'язок між розвитком штучного інтелекту та сферою права інтелектуальної власності. Були обговорені важливі питання, повʼязані з забезпеченням прав та обмежень у використанні штучного інтелекту, а також його вплив на права авторів та юридичний захист інтелектуальної власності.

— У світлі швидкого розвитку технологій неможливо не помітити їхню вагому роль у нашому повсякденному житті. Дев’ята ціль сталого розвитку ООН визначена як промисловість, інновації та інфраструктура, адже поява інновацій сприяє розвитку інфраструктури країни, міста, що в свою чергу має вплив на економічні, екологічні та соціальні фактори. Завдяки бурхливому розвитку, штучний інтелект змінив правила гри у багатьох сферах і став ключовою інновацією, — звернулася до майбутніх правників Юлія Кравченко. 

Лекція також була доступна у форматі дистанційного навчання для ширшого охоплення зацікавлених. Після виступу студенти мали можливість задати пані Юлії додаткові питання.

— Приємно спостерігати, коли твої колишні студенти діляться своїми знаннями з теперішніми. Юлія Кравченко, дякую і пишаюся тобою! — підсумувала Наталія Попова.


 

 

Кафедра інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін