Бійці 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України зустрілися з керівництвом, викладачами і студентами Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

 «Азовці» з позивними «ТікТок» та «Анубіс» познайомили з історією створення бригади та відповіли на численні запитання аудиторії. Розповіли про шлях, який має подолати кожен, щоб отримати довгоочікуваний шеврон підрозділу. Зокрема зазначили, що базовий курс бойової підготовки триває орієнтовно 4-5 тижнів.

— Ми дуже уважно ставимося до підготовки особового складу, ретельно тренуючи майбутніх вояків та готуючи їх до виконання бойових завдань. Для бригади НГУ «Азов» професійність та злагодженість підрозділу, а також цінність кожного окремого бійця завжди були пріоритетом, — підкреслив військовослужбовець з позивним «Анубіс».
Хлопці розказали про символіку,  традиції легендарного підрозділу: спілкування «рівний-рівному», патронатний супровід поранених, ушанування загиблих — адже кожен боєць заслуговує на вічну пам’ять.

Гості приділили увагу питанням першої медичної допомоги. Інформували молодь про важливість тактичної медицини, правильне використання турнікетів та багато іншого, що рятує життя на полі бою. Студенти цікавилися побутом військовослужбовців, розпитали про їхні потреби, про позивні та подякували за захист і побажали здоров’я.

Автор: Катерина Супрун, студентка 1-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій

Фото: Аріана Грищенко, студентка 2-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій