Викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького професорка Станіслава Пасєка та доцентка Вікторія Красномовець взяли участь у тренінгу «Уніфікована система обліку готельної галузі» для представників ЗВО.

Впровадження в роботу готелів системи USALI (Uniform System of Accounting for Lodging Industry) є новою системою обліку, що реалізується в Україні відповідно до міжнародних норм та стандартів. Захід організований Асоціацією готелів та курортів України в межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

Тренінг є одним з циклу навчальних семінарів із застосування USALI в готелях та паралельною імплементацією основних положень даної системи в навчальних програмах закладів вищої освіти.

Особливу увагу було відведено діалогу з представниками ЗВО щодо підходів до навчання майбутніх готельєрів. Черкаський національний університет традиційно впроваджує найактуальніший передовий досвід.

Кафедра кафедри туризму та готельно-ресторанної справи