Акція «Україна моя вишивана» розпочалася 22 червня 2017 року на Тернопільщині з ініціативи двох майстринь Тетяни Дяківнич та Ірини Харатін. Організатори мають на меті  об᾽єднати Україну. Карта побувала вже майже в кожному регіоні нашої держави та нарешті потрапила й на Черкащину, де перебуватиме до 18 грудня.

У Черкаському національному університеті ім. Богдана Хмельницького усі охочі вишити частинку України мали змогу 14 грудня. До акції долучились Студентська рада університету та понад 100  викладачів та студентів різних навчально-наукових інститутів та факультетів. У нашому університеті цей патріотичний захід відбувся завдяки екскурсоводам  Музею-лабораторії українського рушника та відділу виховної роботи університету.

— Уже ввечері цього ж дня ми передали карту працівникам Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника, які й завершать вишивати Черкаську область. Коли  карта буде завершена, майстрині планують передати її для освячення митрополиту Філарету, а згодом  Папі Римському, ‒ розповіла одна з організаторок акції в ЧНУ студентка ННІ української філології та соціальних комунікацій  Анастасія Мірошник

View the embedded image gallery online at:
http://cdu.edu.ua/news/vyshyvana-ukraina.html#sigProId913ce79c9e