Директор дієцезіального благодійного фонду «Карітас-Спес. Київ-Житомир» Віталій Умінський разом із головою Польського культурного центру в Черкасах Геннадієм Лінєвичем побували у пункті незламності, розташованому в Студентському містечку Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.  Ректор ЧНУ Олександр Черевко висловив їм вдячність за допомогу в облаштуванні цього пункта.

Взимку дієцезіальний благодійний фонд надав генератор та інші електроприлади, меблі, кулер для води, одноразовий посуд, аптечки, пледи, канцтовари тощо.

Загалом же на Черкащині ДБФ «Карітас-Спес» Київсько-Житомирської дієцезії зробив багато добрих справ, зокрема, надав гуманітарну допомогу переселенцям у Черкасах та на Звенигородщині.

Цього разу  Віталій Умінський теж привіз гуманітарний вантаж. Його роздали всім, хто того потребував, у тому числі й ВПО, що живуть у гуртожитках університету.

Отець Віталій також повідомив, що релігійна місія «Карітас-Спес» Римсько-Католицької Церкви невдовзі матиме свою філію у Черкасах. Він  подякував Олександру Володимировичу за сприяння в реалізації цього задуму.

Геннадій Ліневич додав, що Олександр Черевко підтримує ініціативи польської громади Черкащини. Бувши очільником Черкаської ОДА, сприяв реалізації низки культурних і просвітницьких проєктів. Нині співпраця продовжується в межах університету, Полонійного центру, Польського науково-історичного центру. Нині ж на перший план вийшла допомога  вразливим верствам населення. Тому під час зустрічі обговорили подальші кроки у цьому напрямі.

Олександр Черевко:

— У цей час українцям дуже важливо відчувати підтримку. Темні часи показують, хто є для України справжнім другом. І поки так звана «УПЦ МП», а за фактом «РПЦ» молиться на портрети путіна, Римсько-католицька церква спільно з партнерами з Польщі допомагають українцям пережити воєнне лихоліття. У Черкаській області цю співпрацю координує голова Польського культурного центру в Черкасах Геннадій Лінєвич, який є членом Наглядової ради ЧНУ. У нас ще багато спільної роботи. І ми не маємо іншого шляху, як об’єднатися та подолати московську навалу.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького