21 вересня, студентам першого курсу ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університетуімені Богдана Хмельницького  було презентовано Інтерактивну просвітницьку платформу, куратором якої є доцентка кафедри філософії та релігієзнавства Оксана Пушонкова.

Організували навчальну екскурсію доцентка кафедри філософії і релігієзнавства Зоя Шевченко та  доцентка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Світлана Гальченко.

Платформа діє на базі Соціогуманітарної лабораторії Черкаського національного університету та Черкаського обласного художнього музею, пропонує до відвідування культурфілософські, мистецькі, арт-терапевтичні проєкти і практики.

Багато років поспіль наші студенти та випускники мають можливість одними з перших знайомитись із новинками виставкового простору, долучатись до всеукраїнських та міжнародних мистецьких акцій, актуалізувати творчі зустрічі з цікавими художниками, створювати власні проєкти та тематичні заходи.

Обговорювали філософію сучасного музею, зокрема під час війни, актуальні виставкові проєкти та їх світоглядні особливості.

Студенти також відвідали виставку трьох поколінь родини черкаських художників Сірих,  талановитих митців. Порівнювали образні системи, візуальні мотиви та історичні умови художньої творчості, розглядали прояви наскрізних архетипів української культури, що передаються з покоління в покоління, ділилися враженнями від побачених витворів мистецтва.

Більше світлин за посиланням 

Авторка: Зоя Шевченко, доцентка кафедри філософії і релігієзнавства