У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулася зустріч із педагогами і учнями випускних класів закладів освіти Гельмязівської громади.  Захід проведено на виконання угоди про співпрацю між університетом та громадою.

Під час  зустрічі освітяни ознайомилися з особливостями навчання в ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва.  Зокрема, відвідали «Музей педагогічної спадщини О.А.Захаренка», лабораторію медіаосвіти та цифрової грамотності, навчальну лабораторію НУШ, лінгафонний кабінет, комп'ютерні класи, лабораторію художньо-комп'ютерної грамотності, майстерні скульптури і кераміки.

Студентки кафедри початкової освіти Аліна Федоренко і Богдана Шарапа розповіли гостям про освітній потенціал ресурсної кімнати «Простір можливостей». Старша викладачка кафедри дошкільної і спеціальної освіти Оксана Панченко представила  навчально-наукову STEM-лабораторію, яка функціонує з метою підготовки фахівців нової генерації, здатних до засвоєння знань і розроблення сучасних проєктів  із  використанням цифрових технологій.

Старший викладач кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Федір Гонца ознайомив з художніми роботами, представленими на виставці до 70-річчя утворення Черкаської області «Черкащина в просторі та часі». Майстер-клас «Як горіти і не згорати», проведений доценткою кафедри дошкільної і спеціальної освіти Юлією Нікітською, був спрямований на підтримку і збереження ментального здоров'я та розвитку емоційного інтелекту.

Викладачка кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Руслана Бачуріна під час проведення майстер-класу «Декоративна композиція: яблуко» продемонструвала сучасні підходи до організації занять з основ композиції та графіки.

Під час засідання круглого столу директор ННІ педагогічної освіти соціальної роботи і мистецтва Тимофій Десятов, заступниця директора з навчальної роботи Валентина Мовчан презентували спеціальності та освітні програми, за якими здійснюється підготовка фахівців у цьому структурному підрозділі. Директор центру творчості та роботи з обдарованими дітьми Гельмязівської сільської ради Лариса Глоба та вчитель-ментор міжшкільного методичного об'єднання педагогічних працівників  Гельмязівської сільської ради Андрій Логінов висловили подяку і обговорили питання партнерства  і подальшої співпраці.

 

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва