Працівники і викладачі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького придбали необхідні речі для добровольчого батальйону «Карпатська Січ».

Благодійну акцію приурочили до Дня Святого Миколая та назвали  «Збираємо на суперсилу для ЗСУ».

Список потреб було складено відповідно до запитів військових. Кожний підрозділ університету самостійно визначався, що і в якій кількості може придбати.

Оскільки поїздка на лінію фронту очікується 16-17 грудня, збір придбаного організували 15 грудня.

Ректор ЧНУ Олександр Черевко:

— Продовжуємо працювати на підтримку ЗСУ. Завтра відправляємо допомогу добровольчому батальйону «Карпатська Січ», де воюють багато наших земляків.

Ми постійно проводимо благодійні акції, і я вдячний, що колектив мене у цьому одностайно підтримує. Викладачі й працівники організувалися і придбали речі, необхідні воякам: «Starlink», бензопилки, скоби, інвертори, маскувальні сітки, грілки і термоустілки, каву, енергетичні батончики, шоколад, печиво та багато іншого. Приємно, що наші випускники не втрачають зв’язок з університетом і вже вкотре підтримують благодійні проєкти. Цього разу передали налобні ліхтарики, термоси, предмети спорядження для солдатів.

Там, на передовій, дуже важливо відчувати нашу турботу. А ми робитимемо для них усе, що в наших силах, наближаючи перемогу.

Директор навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та здоров’я Леонід Нечипоренко:

— На фронті необхідно все: від скоб і до вологих серветок. Наші військові перебувають в екстремальних умовах через інтенсивні бойові дії та складні погодні умови. Так говорять наші студенти, які воюють, і батьки студентів, які на передовій. Тому ми постійно тримаємо з ними зв’язок і намагаємося закривати їхні потреби.

Олексій Єгоров, випускник ННІ іноземних мов, вже не вперше долучається до благодійних акцій своєї alma mater:

 

— Ми допомагаємо чи можемо, щоб тим, хто ризикнув заради нас життям, було легше. У кожного з нас є родичі, знайомі на фронті, ми намагаємося підтримати різноманітні доброчинні ініціативи, і це нормальна громадянська позиція. Особисто я зараз вирішив зосередитися на потребах тих, кого знаю.  Тому з друзями допомагаємо університету, в якому я навчався. Перерахували кошти на автомобіль, придбали необхідне спорядження для «Карпатської Січі». Це ефективне об’єднання зусиль. І це добре, що Черкаський національний університет став осередком допомоги фронту. Рідний університет, рідні стіни, рідне місто, рідна країна!

 

Детальніше пропонуємо переглянути у сюжеті «Суспільне:Черкаси»:

 

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького