У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулися заходи до Міжнародного дня безпритульних тварин. 4 квітня по всьому світу активісти прагнуть привернути увагу до проблеми, а також розповісти про заходи для зменшення кількості безпритульних тварин.

З цієї нагоди студентська рада університету ініціювала і провела збір коштів. Спільними зусиллями вдалося зібрати 11482 грн, за які було закуплено важливі ветеринарні препарати для котів і собак. Представники студентського самоврядування передали препарати голові благодійного фонду «Життя» Оксані Савіцькій.

Пані Оксана виступила перед студентами ННІ природничих та аграрних наук із презентацією щодо сучасної ролі котів і собак у житті людини. Зокрема, нагадала про важливу роль собак при розмінуванні території України та пошуку людей, які опинилися під завалами після російських обстрілів. Згадували численні приклади порятунку людьми котів і собак під час російського нападу на Україну як приклади людяності. У ході дискусії було обговорено шляхи розв'язання проблеми безпритульних тварин. Головний із них — це стерилізація котів і собак як спосіб гуманної регуляції їхньої чисельності.

Оксана Савіцька вручила подяки від благодійного фонду «Життя» студентській раді університету та колективу ННІ природничих та аграрних наук за вагомий внесок у допомозі бездомним тваринам.

ННІ природничих та аграрних наук