У Музеї науки 2 квітня 2024 року відбувся фінал змагання з робототехніки в межах «Олімпіади геніїв України», на якому офіційно оголосили переможців. Ними стали вихованці студента Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Віталія Кадухи.

Це учні 10 класу Черкаському фізико-математичному ліцею Роман Окіпняк та Артем Зеленько. Попереду на переможців чекає поїздка до США та представлення України на змаганні вже світового рівня.

Зазначимо, що Віталій Кадуха навчається на 3 курсі спеціальності «Середня освіта (інформатика)» в ННІ інформаційних та освітніх технологій та працює вчителем в Черкаському фізико-математичному ліцеї, також є керівником переможного проекту «Core Urkaine».

Це вперше в історії «GENIUS Olympiad Ukraine» юні винахідники розвіртуалились, щоб показати своїх роботів. У змаганні взяли участь 7 роботів та 10 їхніх розробників із 6 областей України.

Нагадаємо, що «GENIUS Olympiad Ukraine» — це змагання, у межах якого підлітки прагнуть за допомогою інноваційних екопроєктів розв’язувати нагальні екологічні проблеми.

Вікторія Дзюба, викладачка кафедри прикладної математики та інформатики ННІ інформаційних та освітніх технологій