У студентів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького спеціальності 102 «Хімія» проходить виробнича практика на різних підприємствах міста Черкаси.

Троє студентів-хіміків 4-го курсу ННІ природничих та аграрних наук свою практичну частину навчання відпрацьовують у лабораторіях КП «Черкасиводоканал».

Виробнича практика є одним з найважливіших елементів навчальної роботи, покликана максимально підготувати майбутніх фахівців до практичної роботи, підвищити рівень їх професійної підготовки, забезпечити набуття професійних умінь та навичок роботи в трудових колективах.

Як цікаво та корисно проходить практика для студентів, можемо дізнатися з їхніх відгуків.

Володимир Коваль, студент 4-курсу ЧНУ ім. Б. Хмельницького, зізнається:

— На КП «Черкасиводоканал», я вперше, мені дуже цікаво, більше дізнаюся про свою спеціальність. Вразило, яка тут потужна лабораторія і її команда, цікаво бачити весь процес виконання аналізів в реальному часі.

Однокурсник Володимира Артем Пасічнюк додає:

— Практика цікава тим, що тут все «наживо» — ми все робимо разом, нам показують, як влаштовані прилади зсередини. Це дає можливість зрозуміти всі тонкощі процесу, мені тут дуже подобається, тому, ймовірно, я повернуся сюди працювати після навчання.

Євгеній Глазков, інженер-лаборант «Черкасиводоканалу» підсумовує:

— Загалом така практика корисна і студентам, і підприємству, бо це наші потенційні працівники. Тому ми підходимо до навчання практикантів дуже відповідально. Разом проводимо всі аналізи, знайомимо з особливостями роботи лабораторії, до речі, хочу зазначити, що у хлопців доволі високий рівень підготовки, тому з ними легко і цікаво працювати.

ННІ природничих та аграрних наук