У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького тривають тренінги-практикуми на тему «Цифрові технології підтримки освітнього процесу» для викладачів навчально-наукових підрозділів.

Організовує цикл тренінгів Центр дистанційної освіти й ННЦ цифрового розвиту і якості освіти ЧНУ з метою підвищення ефективності навчання та викладання шляхом цифровізації освітньо-наукової й управлінської діяльності. Використання цифрового інструментарію при проведенні занять та комунікації зі студентами сприяє забезпеченню якості освітнього процесу та допомагає долати освітні втрати.

9 січня удосконалювали навички з цифрової грамотності викладачі ННІ української філології та соціальних комунікацій. Тренерка, директорка Центру дистанційної освіти, професорка Галина Луценко ознайомила учасників заняття з актуальними підходами до опису цифрової компетентності науково-педагогічних працівників, обговорили структуру й наповнення рамки цифрової компетентності для освітян.

Під час заняття викладачі інституту виконали низку практичних завдань, розглянули приклади якісного наповнення Google Classroom, активно цікавилися ефективними інструментами результативної комунікації зі студентами з використанням можливостей Google Workspace та спеціалізованих університетських сервісів.

Тренінг було організовано з використанням методів активного та інтерактивного навчання: викладачі долучалися до миттєвих опитувань, працювали в групах, виконували завдання в Google Classroom.

За посиланням можна ознайомитися з графіком проведення тренінгів з цифрової грамотності в навчально-наукових підрозділах ЧНУ.

Центр дистанційної освіти