Викладачі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Наталія Попова, Леся Хлипавка, Геннадій Волошкевич та Віктор Іващенко спільно з науковцями із Тернополя та Львова — Валентиною Кравчук, Володимиром Бураком, Олександром Маріним під керівництвом методистки Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Ірини Васильків написали підручник «Правознавство (профільний рівень)» для 11 класу закладів загальної середньої освіти.

Робота над проектом тривала майже рік. Зрештою, після фахової експертизи, проект з-поміж інших отримав найвищу експертну оцінку. За її результатами підручнику надано рекомендацію Міністерства освіти й науки України для використання в навчальному процесі. Із 2019 навчального року за ним навчатимуться одинадцятикласники й студенти закладів професійно-технічної освіти, ліцеїв та коледжів, які обрали цей підручник. Також він буде корисним абітурієнтам, які готуються вступати до закладів вищої освіти.

Запропонований авторським колективом методичний апарат підручника допоможе учням орієнтуватися в системі національного законодавства, використовувати положення нормативно-правових актів, пояснювати зміст юридичного документу та шляхи його застосування, а також, що не менш важливо, пояснювати, аналізувати та розв’язувати життєві ситуації за допомогою набутих правових знань. Для цього в підручнику запропоновано не лише теоретичний матеріал, а ще й багато цікавих практичних завдань, що допоможуть у виробленні необхідних умінь, компетентностей та в опануванні нових знань.

Електронна версія підручника розташована на сайті Інституту модернізації змісту освіти та Видавництва «Астон» https://lib.imzo.gov.ua/handle/123456789/1266

 Запрошуємо переглянути відеопрезентацію підручника:

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького