Дводенна стратегічна сесія керівників закладів вищої освіти зібрала освітян України. Її завданням є обговорення питань розвитку та розгляд пріоритетних завдань педагогічної освіти, її перспектив.

Захід проходить на базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича за участі представників Міністерства освіти і науки на чолі з Міністром освіти та науки України Сергієм Шкарлетом, Верховної Ради України, Національної академії педагогічних наук, Національного агентства з питань якості освіти, Державної служби з питань якості освіти, Національної атестаційної комісії, міжнародних організацій. Особисто і онлайн долучилися керівники ЗВО України, серед яких — і ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко.

Про це інформує сайт Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

«Разом з освітянами, науковцями, народними депутатами та міжнародними партнерами обговорюємо, яким має бути сучасний учитель, випускник, а також школа і педагогічний університет. Проаналізували стан педагогічної освіти, зокрема фактори, що впливають на розвиток системи, можливі шляхи подолання перешкод для досягнення бажаного рівня розвитку.

Ми повинні опрацювати усі складові, адже освіта — це єдина система, яка може бути ідеальною лише завдяки комплексному підходу. Ідеологія підготовки вчителя, наставника (тьютора) має відповідати розвитку сучасного світу, а також мати необхідні інструменти для перспективи роботи на 20 років.

Попри воєнний стан в Україні, ми продовжуємо працювати над формуванням освіченого майбутнього. Еліту має формувати еліта!

Дякую кожному освітянину за сумлінну працю та наближення перемоги. 371-й день опору окупантам на освітньому фронті доводить усьому світу, що ми насправді незламні», — зазначає Міністр освіти і науки.

Загалом протягом стратегічної сесії учасники обговорюють  чимало питань, серед яких вагоме місце займає оптимальна модель сучасної школи та педагогічного університету, що зможуть забезпечувати високий рівень підготовки випускників закладів освіти.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького