Відкрита лекція доктора економічних наук, професора Олександра Кендюхова відбулася першого жовтня для викладачів та студентів ННІ економіки і права. Захід відбувся за підтримки керівництва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Олександр Кендюхов — президент Асоціації сприяння глобалізації освіти та науки SPACETIME, віце-президент Академії економічних наук України, віце-президент з інтеграції науки та бізнесу Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати, член Міжнародної комісії з податків Міжнародної Торгової Палати (Женева), автор податкової моделі TAXKIN, експерт із питань залучення міжнародних інвестицій.

Студенти економічних спеціальностей дізналися про актуальні тенденції податкової архітектури майбутнього, інвестиційні можливості для України та академічну мобільність. Також їх поінформували щодо участі в наукових конкурсах і стажуваннях для молодих дослідників, що реалізуються Асоціацією сприяння глобалізації освіти та науки SPACETIME. Із Асоціацією у межах заходу керівництвом Черкаського національного університету було підписано рамкову угоду про співпрацю.

Представники професорсько-викладацького колективу, які також були присутні на лекції, крім нових тенденцій у сфері оподаткування, довідались про можливість участі в наукових заходах, що незабаром відбудуться у Києві (Міжнародний науковий економічний форум «New Economics-2019» і Міжнародний конгрес «Science for Sustainable Development») та отримали пропозицію долучитися до міжнародних стажувань, обмінятися досвідом із колегами з інших країн і підвищити рівень власної кваліфікації.

Голова Ради молодих учених Наталія Зачосова