Перевірити свої теоретичні знання, отримати цікаві практичні навички, а, можливо, і знайти майбутню роботу. З такими завданнями завітали до «Черкасиводоканалу» студентки ННІ природничих і аграрних наук Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Протягом кількох тижнів майбутні хіміки проходитимуть практику в лабораторії комунального підприємства.

— Проходжу практику тут вже не вперше, у майбутньому я б хотіла працювати у КП «Черкасиводоканал», сподобався колектив, сучасні прилади, умови праці. Під час практики дуже цікаво разом з фахівцями лабораторії досліджувати склад води, ми розуміємо, наскільки це важливо. Адже якісна вода є запорукою нашого здорового життя. Також я зрозуміла, що саме слід «довчити», на що тепер звернути увагу під час теоретичного навчання, — зізнається Віолетта Булах, студентка ННІ природничих і аграрних наук.
Тетяна Проценко, начальник лабораторії з контролю за якістю питної та стічних вод КП «Черкасиводоканал», поділилася враженнями про практикантів:
Таку практику у лабораторії «Черкасиводоканалу» студенти проходять щороку. Це корисно і студентам, і підприємству. Ми придивляємося до практикантів, перевіряємо рівень їхніх знань, показуємо практичні навички роботи. Таким чином, ми й собі готуємо кадри «про запас». У нашій лабораторії сьогодні вже працюють фахівці, які прийшли до нас після проходження практики та завершення навчання в університеті. Тож, побажаємо студентам успішної практики, а після завершення навчання — чекаємо в відділі кадрів!
Джерело: КП «Черкасиводоканал»