VI Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка провели у Черкасах. Захід відбувся в Черкаському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників ЧОР.

У фінальному, ІV його етапі взяли участь 14 студентів вишів Черкащини. Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького представляли другокурсники Микола Максьома, Фатіма Рахімова, Яна Красовська та четвертокурсниця Крістіна Усова.

Роботи учасників відправлено в Київ для перевірки.

У рамках конкурсу відбулося нагородження переможців ІІІ його етапу. Це — 38 юних шевченкознавців та їхні вчителі. На урочистому концерті з цієї нагоди виступили драбівські колективи: вокальний ансамбль «Нова хвиля» районного колективу творчості та дитячий танцювальний колектив «Дивосвіт» районної школи мистецтв.

Переможців привітали ректор обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна та Валентина Коваленко ‒ голова журі обласного етапу змагань, доцент кафедри української літератури і компаративістики Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

До поздоровлень долучився і голова Драбівської районної ради Володимир Дзега. Він продекламував вірш «Чигрине, Чигрине...» Тараса Шевченка.

Переможців та їхніх учителів нагородили грамотами та цінними призами.

Студент ННІ УФСК Микола Максьома