16 лютого в Черкаському національному було проведено тренінгове зяняття «Впровадження відновних практик в освітньому просторі та у громаді» у рамках проекту «Розбудова миру, профілактика і розв’язання конфлікту з використанням медіації в групах та громадах, які постраждали від конфлікту, особливо серед жінок та дівчат ВПО» за підтримки МЖПЦ «Ла Страда-Україна» та Посольства Великої Британії в Україні.

Майбутніх фахівців навчала медіатор, викладач Кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки Матвійчук Марина Миколаївна.

У тренінгу взяли участь студенти спеціальності «Соціальна педагогіка» та «Соціальна робота» ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва.

Щоб актуалізувати питання для обговорення в рамках заняття, медіатор запропонувала учасникам переглянути мультфільм «Сірники», який яскраво ілюструє поняття конфлікту, його ознаки, види та етапи розвитку. Після перегляду мультфільму студенти розглянули та визначили зміст основних понять «конфлікт», «медіатор», «медіація».

На завершення були обговорені питання миробудування та ролі соціального педагога/працівника як миротворця.

Підводячи підсумки роботи, учасники зазначили актуальність впровадження відновних практик в освітньому просторі та у громаді та визначили потребу щодо впровадження медіації в освітній та громадський простір Черкаської області, популяризації відновних технік у діяльності медіаторів.

 

 

 

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва