Цієї весни першокурсник ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я, 18-річний Дмитро Краснюк виборов першість на чемпіонаті з академічного веслування в Цюрупинську.

Хлопець веслував у складі парної четвірки. Перемога черкаського спортсмена увійшла до скарбниці спортивних досягнень студентів Черкаського національного.

Дмитро охоче розповідає про свої досягнення в академічному веслуванні.

Займається цим видом спорту більше п’яти років. Саме через своє захоплення він вирішив вступити до ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я.

ejcUEdWS0zI

Дмитро праворуч

За час наполегливих тренувань та великої кількості змагань Дмитро досягнув неабияких результатів. Так, у 2014 році він зайняв третє місце на чемпіонаті України з академічного веслування у Києві. Наступного ж року посів одне з призових місць на чемпіонаті України в місті Миколаїв. Цьогоріч — перемога у Цюрупинську.

YohlKw5 PXY

Хлопець каже, що не уявляє життя без спорту. Вільного часу студент  майже не має і не думає зупинятися на досягнутому. 

—  Спорт насправді дуже затягує, — каже  він. — Участь у змаганнях приносить величезне задоволення і купу емоцій, котрі не можна передати словами. Це неповторне відчуття — коли ти стоїш на старті та розумієш, що кожен учасник дуже хвилюється в цю мить. Бачиш перед собою 2000 метрів і прикидаєш, що на тебе чекає 7 хвилин тяжкої виснажливої роботи, після якої відчуєш неймовірне полегшення та гордість за себе та свою команду.

Дмитро зазначає, що постійні тренування не заважають навчанню, а навпаки, є його безпосередньою частиною. Хлопець вважає, що вчинив правильно, обравши для навчання ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я.

А Черкаський національний пишається своїми талановитими та наполегливими студентами.

dBq To46jgs

Дарина Вовченко, студентка ННІ УФСК