У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Адаптаційні  та психофізіологічні проблеми фізичної культури і спорту».

Захід було проведено у змішаному форматі. Організатори конференції — кафедра медико-біологічних дисциплін Національного університету фізичного виховання і спорту України і кафедра анатомії, фізіології та фізичної реабілітації Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.  Учасників традиційного наукового заходу привітали Ольга Борисова — проректорка з науково-педагогічної роботи НУФВСУ та Олександр Спрягайло — проректор з наукової та інноваційної діяльності ЧНУ.

У конференції взяли участь понад 150 учасників з України та з-за кордону (Німеччина, Швейцарія).  

Присутні обговорили багато нагальних тем щодо особливостей адаптації до фізичних навантажень, психофізіологічних станів та реакції на стрес у спортсменів і військових. Розповіли про нові досягнення у сфері фізіологічних наук.

До участі в офіційному заході запросили й аспірантів та здобувачів спеціальності 091 “Біологія” (Спортивна фізіологія та реабілітація). Вони представили свої наукові здобутки у роботі чотирьох секцій: Медико-біологічні проблеми фізичного виховання та спорту; Адаптаційні можливості та функціональні резерви організму; Регуляція психофізіологічних функцій у нормі та патології; Проблеми реабілітації та відновлення за особливих умов.

За підсумками конференції буде сформовано відповідну резолюцію, до якої увійдуть основні ідеї та практичні рекомендації від учасників заходу.

Кафедра анатомії, фізіології та фізичної реабілітації