«Що б ви хотіли сказати університету-ювіляру?» — із таким питанням студенти ННІ української філології та соціальних комунікацій звернулися до гостей урочистої академії, присвяченої 95-річчю ЧНУ ім.Б.Хмельницького.

Пропонуємо вашій увазі відповіді працівників, випускників університету та тих, хто розділив із ними свято.

 

 

 

 

  

 

ЗажиркоМикола Зажирко — директор Черкаського кооперативного економіко-правового коледжу.

— ЧНУ для мене — найдорожчий, найкращий виш, який підготував десятки тисяч спеціалістів не тільки для школи, а й для науки. Я також випускник (1970 року), закінчив природничий факультет. Взагалі не можу уявити свого життя без навчання у цьому навчальному закладі. Якби мене запитали, чи повторив би я такий вибір, я відповів би — ТАК! Бажаю уні молодих талановитих студентів і якісних знань. Злагоди між студентами та викладачами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andriy Ivanovich KhimichАндрій Хіміч — перший у Черкаській області Олімпійський чемпіон, заслужений майстер спорту СРСР, Олімпійський чемпіон 1964 року в каное-двійці на дистанції 1000 м (XVIII Літні Олімпійські ігри, Токіо, Японія). У 19551959 роках навчався у Черкаському педагогічному інституті.

— Я приїхав із села на Чернігівщині. У моєму рідному селі не було спортивної школи. Ми всі були самоучками. Це зараз у дітей є все, аби тільки вони навчалися. Тоді ж не було нічого. Я дуже вдячний цьому навчальному закладу, який дав мені багато знань і путівку в життя. Я об’їздив півсвіту, починаючи з Японії, був в Америці, Мексиці, Канаді. Об’їздив усю Європу. І за це безмежно вдячний керівникам свого факультету, професорам. Студентам, які вже навчаються не в інституті, а в університеті, бажаю розуміння того, що шлях у справжнє життя — це наука. Потрібно вчитися та займатися спортом.

 

 

 

 

 

 

 

Sergiy KornovenkoСергій Корновенко — проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності ЧНУ ім.Б.Хмельницького.

— Я прийшов у Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького в 1991 році, коли була проголошена незалежність України. І ось уже 25 років я віддав університету. Тут здобув вищу освіту, пройшов аспірантуру, докторантуру — усі сходинки. Тут я зустрів свою любов, тут здобув вищу освіту мій старший син, сюди збирається вступати молодший.

Університету я бажаю квітнути, впевнено йти вперед, будувати майбутнє. Нашим студентам не гаяти часу на дрібне і розвивати свій інтелект. Знання це найбільший капітал для успішного майбутнього.

 

 

 

 

 

 

   

 

 

Olena BaninaОлена Баніна — головний редактор філії НТКУ «Черкаська регіональна дирекція» (головний редактор телерадіокомпанії «Рось»).

— Я навчалась у Черкаському національному, тому хочу сказати, що база знань, яку я отримала, для мене є базою особистісного розвитку, незважаючи на те, що я працюю не зовсім за фахом. Звичайно, я слідкую за тим, що відбувається в університеті. Приємно, що кожного року цей навчальний заклад розвивається. Я маю нагоду постійно контактувати з тими студентами та випускниками, які приходять до нас на практику. І мені приємно, що за цих людей ніколи не буває соромно.

Бажаю розвитку університету, попри те, що в державі сьогодні така непроста економічна ситуація. Але я знаю, що в закладі є чимало ентузіастів, людей, яким подобається справа, якою вони займаються. Тож мені хочеться, що б ми всі разом раділи новим успіхам, здобуткам ЧНУ, були очевидцями та співучасниками приємних змін.

 

 

 

 

 

 

Ivan KukurudzaІван Кукурудза — завідувач кафедри економічної теорії, інноватики та міжнародної економіки ЧНУ ім.Б.Хмельницького.

— Для мене Черкаський національний університет ім. Б. Хмельницького – це моє життя, бо я 43 роки тут працюю, тут сформувався як вчений, тут випустив близько 20 000 студентів, яким я викладав економічні дисципліни, виховував, як своїх власних дітей, любив. Може, і вони мене любили...

Університету хотів би побажати розвиватися. Щоб побільше було студентів, науковців, щоб університет мав побільше грошей. Адже за хорошого фінансування тут будуть навчатися багато студентів, із радістю працюватимуть викладачі, а виш процвітатиме, бо потенційні можливості у колективу університету дуже великі.

 

 

 

 

 

 

 

 

ХоменкоІван Хоменко — директор ВСП Городищенського коледжу УНУС, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік Української академії аграрних наук, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат премії ім. Л. П. Симиренка.

— Я вважаю, що це один із кращих у нашій області університетів. Це взірець для всієї обласної науки. Я би хотів побажати багато студентів, плідної праці і нових здобутків.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПершинСергій Першин — президент Черкаської торгово-промислової палати, випускник ЧНУ ім.Б.Хмельницького.

— Сьогодні ми повинні удосконалювати свою систему освіти, використовуючи кращий світовий досвід. Дивитися на те, чого не вистачає, що ще потрібно зробити. На фундаменті того, що вже маємо, ми повинні трансформуватися.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Timofiy Mikhaylovich DesyatovТимофій Десятов — директор навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва ЧНУ ім.Б.Хмельницького, доктор педагогічних наук, професор.

— У ЧНУ навчався я, навчалася моя донька, тут я виріс як особистість. Після закінчення навчання працював: починав свою діяльність із рядового вчителя, дійшов до начальника управління освіти, заступника міністра освіти, зараз працю в рідному виші і переконаний, що ми маємо великі перспективи. Хочемо зосереджувати увагу не тільки в межах області, України, а й вийти в європейський освітній простір. Працюємо над підсиленням науково-дослідної діяльності, мобільності студентства та професорсько-викладацького складу, щоб стати сучасним європейським університетом.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yuliya VolinetsЮлія Волинець — викладач кафедри української літератури та компаративістики ННІ української філології та соціальних комунікацій ЧНУ ім.Б,Хмельницького.

— ЧНУ для мене з кожним днем значить усе більше і більше, майже все... Це тому, що тут я знайшла своїх справжніх друзів, тут пройшли мої студентські роки, тут уперше я отримала досвід роботи та працюю з великим задоволенням. Я займаюся тим, що мені подобається, а університет усіляко цьому сприяє. Університету бажаю тільки процвітання абсолютно у всіх сферах, які тільки можуть бути; хороших студентів, які любитимуть свій заклад і його прославлятимуть; викладачам — натхнення у роботі, бо це головне.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zemzyulina Nataliya IvanivnaНаталія Земзюліна — директор Навчально-наукового інституту історії і філософії ЧНУ ім. Б.Хмельницького, доктор історичних наук, професор.

— Більшу частину часу я проводжу у ЧНУ. Черкаський національний — це великі відкриття, наснага та можливості для реалізації.

Бажаю нових відкриттів, нового рівня, нових цікавих фахівців, багатогранних спеціальностей, і, безумовно, талановитих, неповторних, інтелектуальних студентів!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vasil DunayevskiyВасиль Дунаєвський — голова студентської ради ЧНУ ім.Б.Хмельницького.

— Уже другий рік я очолюю студентську раду. Ми розвиваємо студентство, не забуваємо випускників, допомагаємо нашим студентам у непростих ситуаціях. Ми є прикладом того, що молодь — це рухома сила українського суспільства.

Бажаю університетській громаді розширюватись, ставати могутніми. Хочеться пишатися тими, кого навчають у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vitaliy OstrovskiyВіталій Островський — студент 3-го курсу ЧНУ ім. Б.Хмельницького.

— Університет це домівка, де здобувають глибокі знання, це сім’я, дружній колектив. Бажаю йому розквіту, збільшення наукових праць, кількості студентів…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Алла Демченко — журналіст, режисер телестудії авторського телебачення «Студія-2».

— Черкаський національний університет для мене означає мудрість, досвід, багато цікавих ідей, людей та вражень.

Я бажаю вашому університету нових звершень. Натхнення всім: і викладачам, і керівництву, і студентам. І звісно, підкорення найбільших вершин.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Опитування провели студенти ННІ УФСК Марина Клімчук, Ірина Гнойова, Ірина Бик, Марія Єгорова, Марія Каспрова,

Лора Шумейко, Крістіна Орел