За підсумками фінальних змагань серед чоловічих команд інститутів та факультетів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького перше місце здобули студенти ННІ природничих наук.


Фінальні змагання розпочалися матчем за 7-8 місце. Боролися ННІ УФСК та ФОТІУС. У першому таймі «інформатики» грали в меншості, що дало змогу філологам забити 2 м’ячі у ворота суперника. Незважаючи на чисельну меншість, ФОТІУСу вдалося забити один гол. У другому таймі команди грали на рівних. Однак команді факультету обчислюваної техніки, інтелектуальних та управляючих систем це не допомогло. Матч завершився з рахунком 2:1 на користь ННІ української філології та соціальних комунікацій.
У матчі за 5-6 місця гра була ще напруженіша. ННІ економіки і права намагався вирвати перемогу в ННІ ФМ та КІС. Обидві команди показали високий рівень професіоналізму та однакові сили. За основний час переможця визначити не вдалося, матч завершився з рахунком 1:1. Долю суперників вирішила лотерея післяматчевих пенальті. Із результатом 1:2 команда ННІ фізики, математики та комп’ютерно-інформаційних технологій посіла 5 місце.
У півфіналі зустрілися збірні ННІ іноземних мов та ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва. Ще в першому таймі команда «іноземників» показала супернику, що готова йти до кінця. Забивши один гол, вони впевненіше йшли до перемоги. У другому таймі збірна ННІ іноземних мов зміцнила свої позиції, поціливши у ворота суперника ще двічі. Команда ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва спробувала виправити ситуацію, але безрезультатно. Відзначившись єдиним голом «престижу» вони посіли 4 місце. ННІ іноземних мов стали бронзовими призерами першості ЧНУ ім.Б.Хмельницького з футболу.


За 1-2 місце змагалися команди ННІ природничих наук та ННІ історії і філософії. Матч видався напруженим та цікавим. Це була гра, достойна фіналу. У першому таймі збірна природничих наук забила два швидких м’ячі в ворота суперника. Історики не змирилися з таким рахунком і під кінець тайму відквитали 1 гол. У другому таймі пристрасті ще більше посилились. Збірна ННІ історії і філософії змогла забити ще один гол, виборовши шанс на перемогу. Гра була емоційною та грубою. Гравці в боротьбі за перемогу забували про правила гри, тому часто порушували їх. Долю фіналу знову вирішила серія пенальті. Із рахунком 3:1 золотим призером першості стала команда ННІ природничих наук. Історики зайняли друге,  «срібне», місце.
Після завершення матчів команд-призерів нагородили почесними грамотам. Також визначили кращого воротаря. Ним став гравець Віктор Дубовий, студент ННІ історії і філософії. А кращим гравцем став Сергій Ропай із ННІ природничих наук.

 

 

Крістіна ОРЕЛ, 4-Р ННІ УФСК