Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького повернулися з Києва, де проходили змагання з гирьового спорту.

На 7-му чемпіонаті України серед студентів вищих навчальних закладів університет представляли третьокурсник ННІ історії та філософії Михайло Шаповалов, другокурсник ННІ історії та філософії Віталій Каракай, першокурсниці ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Оксана Богаш та Анастасія Сугак. Загалом же в змаганнях брали участь понад 70 спортсменів із 19 областей України.

Дівчата здобули четверте місце у змаганнях. Віталій Каракай став сьомим у своїй ваговій категорії.

Напередодні змагань Віталій отримав важливу спортивну нагороду. Обласним відділенням Національного олімпійського комітету України його номіновано на звання «Молоде обдарування» серед хлопців за спортивні здобутки у 2015 році.

На урочистостях, присвячених черкаським спортсменам, Віталій отримав відзнаку, диплом та сертифікат на 2000 гривень для придбання спортивного інвентарю та форми.

— Я почав займатися гирьовим спортом в університеті. Прийшов на секцію завдяки старшому товаришу, теж історику, Ярославу Іванченку. Моїм тренером став заслужений майстер спорту з гирьового спорту, світовий рекордсмен, багаторазовий чемпіон світу Юрій Олександрович Петренко. Він — викладач у ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я, кандидат біологічних наук, доцент.

 

 

Віталій розповів, що на перших своїх серйозних змаганнях — це був чемпіонат України серед юнаків та дівчат — він виборов 3-тє місце у своїй ваговій категорії. Планує займатися гирьовим спортом професійно. І дякує своєму тренеру, друзям та університету за те, що знайшов улюблену справу.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького