У межах робочої поїздки до Черкаської області Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет побував у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Ознайомився з роботою закладу вищої освіти під час воєнного стану та з умовами, які створені для учасників освітнього процесу.

Своє знайомство з університетом розпочав із Пункту незламності, облаштованого на території Студентського містечка. Пункт незламності створили для здобувачів вищої освіти, працівників закладу, осіб з категорії ВПО, які проживають у студентських гуртожитках. Зусиллями університету та за підтримки Польського культурного центру імені Кароля Шимановського приміщення забезпечили генератором, приладами для обігріву, безперебійним інтернетом, меблями, питною водою і посудом, аптечками, канцтоварами.

У «Музеї історії університету» ректор Олександр Черевко коротко розповів Міністру про столітній шлях закладу освіти.

Сергій Шкарлет також відвідав аудиторії, на базі яких навчаються майбутні журналісти та фольклористи. Дізнався від викладачів ННІ української філології та соціальних комунікацій, що освітній процес проходить у змішаному форматі, однак перевага надається аудиторній роботі, з дотриманням заходів безпеки.

На кафедрі військової підготовки відбулося спілкування зі студентами та колективом. 

Студентська рада університету теж мала нагоду поспілкуватися з Міністром. Активісти розповіли про свою благодійну й волонтерську діяльність на підтримку ЗСУ, натомість отримали запрошення побувати в міністерстві.

— Дякую Сергію Миколайовичу за єдність, за підтримку наших проєктів, за те, що в складні часи ми завжди можемо розраховувати на сприяння. Тримаємо освітній фронт разом! — сказав Олександр Черевко.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького