Український письменник Макс Кідрук черговий раз завітав до Черкас та провів четверту лекцію науково-популярного проекту «Квантум». Її назва «Життя після смерті Землі (10 неголівудських способів знищити нашу планету)», передає кореспондент УНН-Центр.

«Сьогодні у мене є хороші новини для тих, хто не любив фізику у школі і не любить зараз — четверта лекція найлегша. Оскільки я її придумав для розвантаження, між попередніми лекціями і тими, що будуть далі — складнішими. Тому вечір буде наполовину науковим, наполовину фантастичним. Ідея цієї лекції виникла, коли я побачив подібний фільм в якому різні вчені розповідали про своє бачення того, яким чином Земля може припинити своє існування. Ті варіанти, що вони придумали мені не сподобались, тому я переробив їх і придумав свої», — розпочав лекцію Максим Кідрук.

Декілька слів про підвердження існування гравітаційних хвиль, і черкасці почули десять способів знищити нашу планету. Зокрема, це зіткнення з іншою планетою, глобальне замерзання, Big Burn (сонце спалить Землю), припинення обертання, блукаюча чорна діра, чорна діра в земному ядрі, «відключення» гравітації, бомба з антиречовиною, контакт з дивною матерією та фазовий перехід у Всесвіті. Найактивніше відреагували черкасці на теорію знищення Землі, коли вона зіткнеться із «дивною» речовиною. Адже у космосі існує новий вид речовини, що має назву «страпелька» (дивна крапелька). Така «дивна» матерія здатна змінювати всі властивості іншої речовини, з якою вона контактує та перетворювати її на собі подібну. Макс Кідрук показав такий процес на ілюстрації з хом’яком, коли він сконтактував з «старпелькою» і втратив свою подобу. «Теж саме буде з нашою планетою, коли вона зіткнеться зі "страпелькою" і стане "дивною". Земля більше не буде живою», — сказав Макс Кідрук.

Додамо, що організатор заходу Молодіжна громадська організація «Книжковий маестро» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. 

Джерело: УНН-Центр