Доброю традицією у підготовці бакалаврів з політології та магістрів публічного управління та адміністрування на кафедрі державної служби, публічного адміністрування та політології Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького є поєднання теоретичних занять зі здобуттям практичних навичок.

З-поміж них чільне місце посідають зустрічі з policy-makers — народними депутатами України, депутатами місцевих рад різного рівня тощо. Також студенти обох спеціальностей мають можливість відчути експертне середовище майбутньої професійної діяльності.

Так, для студентів-політологів 2 курсу відбулася навчальна та водночас мотиваційна зустріч з кандидаткою філософських наук, політологинею, аналітикинею Фонду громадської дипломатії Олександрою Решмеділовою.

На початку зустрічі Олександра Миколаївна розповіла про свій шлях професійного становлення від університетських років до сьогодні. Політологиня також поцікавилася у студентів їхньою мотивацією при виборі спеціальності та очікуваннями від навчання за фахом.

Експертка щиро ділилася  секретами успішної самореалізації в професії, інсайтами та лайфхаками.

Відповідаючи на запитання про особливості підготовки до ефірів на телебаченні, Олександра Миколаївна детально зупинилася на принципах інформаційної гігієни, яких має дотримуватися політолог. Звісно, обговорила вона зі студентами також питання іміджу та власного позиціювання.

— Це спілкування для мене — величезний досвід. Пізнавально послухати людину, яка знайшла себе в професії, яку я здобуваю. Такі зустрічі мотивують вчитися та розвиватися.
Олександра Миколаївна — надзвичайно енергійна жінка, яка дала нам безліч порад щодо нашого розвитку в спеціальності, поділилась власним досвідом та мотивувала досягати успіхів в майбутньому, — ділиться враженнями студентка Тетяна Андрійченко.

—   Такі зустрічі — неодмінна складова практичної підготовки студентів. По-перше, це досвід офіційного спілкування, по-друге, це можливість почути з перших уст про практичний досвід самореалізації у професії, а по-третє — додаткова мотивація навчатися, ставати успішними й сприяти розвитку нашої України — переконана ініціаторка та організаторка заходу, кандидатка політичних наук Олександра Дем’яненко.

Кафедра державної служби, публічного адміністрування та політології