Сьогодні провели в останню путь воїна, випускника, сина докторки педагогічних наук, професорки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Наталії Миколаївни Остапенко.

Попрощатися з Героєм на площу Слави прийшли представники ректорату на чолі з ректором університету, викладачі та випускники ННІ української філології та соціальних комунікацій, небайдужі містяни.

Богдану було 26 років. У 2018 році він закінчив ННІ економіки і права за спеціальністю «Економіка підприємства», працював і будував плани на майбутнє. Коли отримав повістку, пішов захищати рідну країну від російської орди у лавах прикордонної служби. Воював на Півночі та на Сході країни. Але 30 жовтня внаслідок артилерійського обстрілу вогневих позицій у Донецькій області ворожий снаряд обірвав життя юнака.

— Нам болить кожна втрата, але особливо важко втрачати наших випускників, молодих, освічених, активних і талановитих людей. Висловлюю співчуття нашій колезі Наталії Миколаївні Остапенко. Низький уклін Вам за те, що виховала Героя. Світла пам'ять Богданові Остапенку, його ім'я вже вписане в історію університету. Наші Герої боронять Україну і на землі, і на небесах, і Україна переможе! — підкреслив ректор Олександр Черевко.

Доцентка кафедри української літератури та компаративістики Ганна Клименко-Синьоок написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook:

— Сьогодні в Черкасах відбулося прощання з двома Героями — Богданом Остапенком і Денисом Бучмінським... Безмежна скорбота, гостра важкість на серці, розпач від усвідомлення Трагедії... Надто часто батьки тепер ховають дітей... Порушено логіку, зруйновано систему світу... Так не має бути! Від того вкрай боляче... Богдан — 26-річний син колеги Наталії Миколаївни Остапенко... Не знала Його особисто, але схиляюся перед Ним як Захисником України... Вічна Пам'ять і Вічна Шана Тобі, Герою! Низький уклін за оборону Батьківщини! Безмежні співчуття Родині...

Це вже дев’ятий випускник ЧНУ, який віддав своє життя за волю й незалежність України. Захищаючи територіальну цілісність нашої держави від російських нелюдів, загинули:

В’ячеслав Гага,

Сергій Єпіфанов,

Володимир Ходаківський,

Олег Прудкий,

Євгеній Кучугурний,

Віктор Самохін,

Олександр Коцуконь,

Олексій Семенюк.

Герої не вмирають! Рідним — сил пережити втрату! ЗСУ — перемоги! Слава Україні!

 

Фото: «Вичерпно»

Сюжет: ТРК «Ільдана»

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького