Кафедра української літератури та компаративістики ННІ української філології та соціальних комунікацій Черкаського національного університету урочисто відсвяткувала свій ювілей та презентувала книгу «Майже столітня історія».

Привітали працівників кафедри ректор університету Олександр Черевко, проректори Сергій Корновенко та Галина Гаврилюк, голова обкому профспілки працівників освіти і науки України Ольга Жалдак, голова профкому ЧНУ Анатолій Стеценко, студенти та випускники.

Олександр Черевко зазначив, що святкування ювілею кафедри — невід'ємна частина урочистостей, присвячених 95-річчю від дня заснування Черкаського національного університету. «Книга "Майже столітня історія", видана за ініціативи завідувача кафедри, професора Володимира Поліщука, є прикладом любові до України, яка починається з любові до маленької батьківщини, до своєї справи, до своєї культури, історії». 

«Упродовж усієї історії існування кафедри її співробітники творили добру справу — виховували інтелект і духовність майбутніх вчителів і фахівців різних галузей. А цією книгою пошановано колишніх і нинішніх викладачів, випускників, студентів. Це те, що ввійде в історію нашої освіти та науки, нашої Батьківщини. І ми завжди будемо підтримувати втілення таких творчих ініціатив», — наголосила голова обкому профспілки працівників освіти і науки України Ольга Жалдак.

Завідувач кафедри Володимир Поліщук подякував представникам профспілки за постійну підтримку, а презентуючи книгу, розповів присутнім про найперших працівників, про сучасний склад кафедри, досягнення випускників і нинішніх студентів-літераторів.

Цікавими відступами розважили присутніх, читаючи уривки з книги, студентки ННІ УФСК Оксана Клим, Віталія Логвінова, Альона Войцехівська, Мадіна Качур, Віроніка Срипай і Анна Іщенко.


 
Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького