Сьогодні християнська Україна святкує день Святого Миколая Чудотворця. Цей день  має релігійне коріння і традиції святкування, вироблені в народі століттями.

Святого  Миколая православні християни називають наслідувачем святого життя Христа і носієм чесноти. Усе його життя — це нескінченні благодіяння і чудеса, подані стражденному людству. Він покровитель землеробства і скотарства, воїнів і маленьких дітей, господар земних вод, заступник від бід і напастей, помічник у найважчих справах і обставинах. Він швидко з’являється скрізь, де потрібна його допомога. І нині він приходить до тих, хто кличе його допомогти і заступити від біди. Усе життя Чудотворця було позначено любов’ю до ближнього. Навіть смерть не перервала його благодатних справ, його чудеса звершаються повсякчас.

День Святого Миколая сповнений очікуванням справжніх чудес та здійсненням заповітних мрій. Переконаний, що цьогоріч єдине бажання про мир об’єднає не тільки нашу студентську родину, нашу Черкащину, а й усю  Україну.

Тож вітаю студентів, їхніх батьків, колег-викладачів, працівників університету, а також усіх тих, хто вірить у справжні дива, з  прийдешнім святом!

З повагою, ректор Олександр Черевко