Відома письменниця Ганна Синьоок презентувала свої книги у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Цьогоріч вона стала гостею Літературної вітальні, яку з нагоди дня народження Тараса Шевченка організовує кафедра української літератури та компаративістики.

Цього року студентам було представлено збірку Ганни Синьоок «Відчувати на дотик грозу», пов’язану з подіями на Майдані. Та розмова не обмежилася вузькими рамками презентації. Учасники зустрічі говорили про життя і творчість письменниці, про інші її збірки — «Дитя липневих сутінків» та «Таємно лелече».

Поціновувачі поезії насолоджувалися відвертими, щирими та душевними віршами. Кожен мав змогу поставити запитання авторці. Ганна Андріївна розповіла, що не уявляє свого життя без поезії, а нові ідеї приходять до неї і вночі, і дорогою на роботу. І навіть у вихідні та святкові дні вона не припиняє творити.

Познайомилися і з маленькою донькою Ганни Синьоок. Аліна — саме так звуть маминого першого слухача та критика — процитувала один із віршів.

Своїми враженнями від зустрічі поділилася студентка 4 – Б курсу УФСК Квартальова Анна: «Відчувалася душа поетеси. На запитання вона відповідала натхненно, щиро, нічого не приховувала про своє минуле та про ставлення до подій, які відбуваються зараз».

 

 

Сама Ганна Андріївна зазначила: «Мені приємно бачити студентів, які завжди приходять на зустрічі. Але приємно, коли бачу абсолютно нові обличчя, юні серця. Це друга презентація в стінах університету. Для мене дуже відповідально тут її проводити. Та з іншого боку, це для мене рідні стіни. І дуже добре, якщо я бачу, що в людей горять очі».

На завершення поетеса із задоволенням нагородила своїми збірками авторів цікавих запитань, а також залишила автографи всім гостям.

 Студентки ННІ УФСК Анна САВИЧ, Лора ШУМЕЙКО