У межах вивчення дисципліни «Організація готельного господарства» для студентів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького спеціальності «Готельно-ресторанна справа» провели виїзне практичне заняття у готелі «Україна».

Під керівництвом доцентки кафедри туризму і готельно-ресторанної справи Вікторії Красновомець здобувачі ознайомлювалися з технологіями прибиральних робіт в житлових групах приміщень. Фахівці готелю продемонстрували основні елементи процесу прибирання після виїзду гостя та охарактеризували технологічні операції при проведенні поточного щоденного та генерального прибирання.

Подібні форми навчання є типовими в межах підготовки здобувачів за напрямом «Готельно-ресторанна справа» та дозволяють максимально повно опанувати обраний фах.

Відповідно до даних American Hotel & Lodging Association (AHLA), у 2022 році 87% готелів відчували нестачу персоналу. Подібна тенденція зберігалася і в 2023 році і є актуальною проблемою і для України. Саме тому навчання за напрямом підготовки «Готельно-ресторанна справа» – це актуальний, важливий та перспективний вибір у житті. А навчання саме в Черкаському національному університеті – це якісна освіта, що формує конкурентоспроможного фахівця, який має попит не лише на регіональному, але й національному та міжнародному ринку праці. Сприяє отриманню якісних знань тісне переплетення теоретичного та особливо практичного навчання, що відбувається у формі проведення практики, можливості участі здобувачів спеціальності у міжнародних програмах стажування за кордоном та проведення виїзних занять безпосередньо у закладах готельного господарства міста.

Кафедра туризму і готельно-ресторанної справи