У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького цитують Сковороду.

У єдиний Сковородинівський день, присвячений 300-річчю українського мислителя, ректор, члени вченої ради, студентський актив і всі охочі розповідають, якими афоризмами Григорія Савича послуговуються в житті. 

Отож — Сковороду цитують директори навчально-наукових інститутів та декани факультетів ЧНУ.

Людмила Швидка, директорка ННІ іноземних мов

Кажуть, що час як матерія не існує. Можливо, але чому для когось він плине, а для  когось — проходить, минає? Ця енігма  викликає певні роздуми. Безумовним для мене є те, що у  кожного з нас є своє мірило часу. Найвищу цінність  він  має для тих,  хто знає йому справжню ціну. Час — це життя, наповнене теплом, емоціями, коханням, цілющим спілкуванням, улюбленою справою, тим цінним, що є в тобі, і тим позитивом, яким ми маємо наповнювати життя своє і життя інших. Саме втрата часу як можливості наповнити ґрааль життя такою позитивною енергією і є найтяжчою для  тих, хто це усвідомлює. Його  не поновити, не відремонтувати, не позичити, навіть під відсотки. Час — це життя.

Юрій Ляшенко, директор ННІ інформаційних та освітніх технологій

Мої улюблені цитати Григорія Сковороди: «Бери вершину, матимеш середину», «З усіх утрат втрата часу найтяжча»

Борис Онищенко, декан факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем

«Головне — пізнати себе, пізнати в собі справжню людину». Це мені, мабуть, найближче, бо працюючи в сфері ІТ, постійно відчуваю ризик втратити частину людського і перейти на бік віртуального.

Лариса Туз, декан психологічного факультету

Мені сподобалися два психологічні вислови про самопізнання: «Нам недобре від того, що ми знаємо багато зайвого, а не знаємо найпотрібнішого: самих себе. Не знаємо того, хто живе в нас. Якби ми знали і пам’ятали те, що живе в кожному з нас, то життя наше було б зовсім інше».

І про принцип бумерангу: «Любов виникає з любові; коли хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю».

Студенти кафедра журналістики, реклами та PR-технологій підготували відео, де своїми улюбленими цитатами діляться Євген Кирилюк, директор ННІ економіки і права, Максим Гаврилюк, директор ННІ природничих та аграрних наук, Оксана Іванченко, директорка ННІ української філології та соціальних комунікацій, Леонід Нечипоренко, директор ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я, Вікторія Білик, директорка навчально-наукового центру «Інститут післядипломної освіти  та курсової підготовки», Наталія Земзюліна, директорка ННІ міжнародних відносин, історії і філософії:

 

 

 Кафедра журналістики, реклами та PR-технологій

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького