У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького з метою популяризації служби в Збройних Силах України та навчання на кафедрі військової підготовки проведено день відкритих дверей. Студенти та їхні батьки мали можливість ознайомитися зі спеціальностями, напрямами підготовки та матеріально-технічною базою кафедри.

Присутні дізналися, що нині навчання на кафедрі здійснюється за двома військово-обліковими спеціальностями: «Бойове застосування механізованих з’єднань, військових частин і підрозділів» та «Психологія». Термін навчання — 2 роки.

Гості також ознайомилися з навчальними кабінетами кафедри (тактичної, вогневої, психологічної підготовки тощо), з виставкою стрілецької зброї, боєприпасів та військового спорядження, яку підготував начальник відділення озброєння, військового майна та техніки кафедри військової підготовки, учасник АТО, який свого часу тримав оборону в Донецькому аеропорту — Євгеній Івко.

Дехто з учасників зустрічі одразу ж вирішив отримати направлення на військово-лікарську комісію та готуватися до вступних іспитів.

Кафедра військової підготовки