Угоду про співпрацю між Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького та Бобрицькою територіальною громадою підписали ректор Олександр Черевко та голова об’єднаної територіальної громади Олена Штефан.

Договір спрямований на співпрацю та практичну реалізацію й розвиток державної політики у сфері освіти, культури та розвитку місцевого самоврядування. Передбачає проведення спільних заходів задля впровадження сучасних технологій та інновацій, реалізацію програм активізації громадськості у формі післядипломної освіти, професійних майстерень, курсів, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо новацій вступної кампанії та низки освітніх послуг.

На підготовчому етапі обговорили варіанти співпраці у сфері збереження історично-культурних цінностей в регіоні, вивчення природних можливостей, розвитку туристичного напряму. Адже на території громади розташований Бучацький краєзнавчий музей, Державний історико-культурний заповідник «Трахтемирів», мальовничі об’єкти природи — озеро Бучак, Рожена криниця та Канівські гори Трахтемирівського півострова. Зафіксовано численні археологічні культури практично всіх історичних епох: трипілля, княжа доба, виникнення козацтва.

Науковці ЧНУ на чолі з ректором не один рік докладають зусиль для збереження історико-культурних пам’яток. 

Перспективною бачиться також співпраця в освітній галузі, а саме стажування, підвищення кваліфікації та перепідготовка педагогічних працівників закладів освіти територіальної громади. Також розглядаються можливості тристоронньої співпраці між ЧНУ, Бобрицькою ОТГ та агропромисловим холдингом «Миронівський хлібопродукт», підприємства якого розташовані на території громади. Це дасть талановитій молоді додаткові можливості для отримання вищої освіти.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького