Делегація Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяла участь у заходах до Дня Державного Прапора України.

У цей день містяни знаково зібралися на площі Тараса Шевченка. Тут, під час виконання Державного Гімну України, на флагштоку замайорів синьо-жовтий прапор.

— Сьогодні з особливими відчуттями підняли над Черкасами Державний Прапор України. Колектив Черкаського національного зібрався на площі Тараса Шевченка практично одностайно, щоб відчути, що ми разом, ми єдині і сильні. Три десятиліття незалежності нас дуже змінили. Ми реагуємо на виклики зі зброєю в руках. Знаю, що ворог буде подоланий, перемога буде за нами і ми продовжимо своє державотворення. Вітаю нашого студента Сергія Прядку, ветерана АТО, золотого медаліста «Ігор нескорених» із високою державною нагородою — Нагрудним знаком «Знак Пошани» Міністерства оборони України. Схиляю голову перед тими, хто боронить нині Україну і хто віддав за неї своє життя. Вірю в нашу молодь, народжену у Незалежній Україні, бо для них Україна – понад усе! — зазначив ректор Олександр Черевко.

Під час святкового заходу відбулася церемонія нагородження. Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець вручив студенту ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я, ветерану АТО, депутату Черкаської міської ради Сергію Прядці державну нагороду — Нагрудний знак «Знак Пошани» Міністерства оборони України за успішний виступ на «Іграх нескорених» у Гаазі навесні 2022 року у складі збірної України. Сергій повернувся звідти з «золотом».

Сьогодні український прапор — це символ незламності і незалежності. Під цим прапором відбулися три проголошення української державності: 1917, 1941 та 1990 року, а також пройшли три сучасні революції: студентська революція на граніті 1990 року, Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2014 року. Нині під час російсько-української війни українці безліч разів доводять, що синьо-жовтий прапор є символом незламності українського народу! Тож під цим прапором ми зустрінемо нашу перемогу! Тому сьогодні кожен з нас має докласти максимум зусиль, щоб синьо-жовтий прапор завжди майорів над Україною!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького