Існує стереотип, що казка — це всього лише спосіб заспокоєння та маленьких дітлахів, що казки читають лише для дітей. Нещодавно майбутні соціальні педагоги та соціальні працівники впевнилися в тому, що це лише стереотипи

і що казка насправді — чудовий інструмент роботи як із маленькими, так і з дорослими. У рамках вивчення курсу «Казкотерапія» до студентів 3-го курсу спеціальності «Соціальна педагогіка» і «Соціальна робота» в гості завітала відома черкаська фентезі-письменниця Анна Григорович. Під час зустрічі ця талановита жінка розповіла про те, як вона працює, як творить свої казки, як проводить терапевтичні заняття та де шукає натхнення. Вона познайомила студентів зі своєю казковою «Гріандією: світом мандрів», у площині якої і розгортаються події відомих казок — «Зелений трамвай» та «Чарівна дудочка».
Авторська казкотерапія представлена ще однією книгою, яка готується до друку, — «Чарівні пригоди конячки Камелії та зоряних дітей Діми і Насті». У ній розповідається про дівчинку з аутизмом і хлопчика з ДЦП, яким допомагає незвичайна конячка. Казка вчить співчуттю, толерантності, неупередженому ставленню до людей із обмеженими можливостями.
— Ми вдячні нашому викладачу Валентині Тихолоз за те, що організувала нам цю зустріч, а також Анні Григорович, за практичні поради «лікування казкою». Це неоціненний досвід, який запам'ятається надовго і який ми неодмінно будемо застосовувати у своїй власній професійній діяльності, — поділилися враженнями студенти.


Тетяна Рокошанська, студентка 3-СП курсу,
Інна Дика, студентка 3-СР курсу