Днями відбулася робоча зустріч керівництва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького і представників Бетельського університету (США, штат Міннесота).

Професорка Кеті Бонавіц та професор Люк Бонавіц ознайомилися з матеріально-технічною базою університету та обговорили проєкт співпраці між університетами. 

Крім цього, американські науковці поспілкувалися зі своїми українськими колегами у межах методичного семінару. Організатори семінару — кафедра початкової освіти ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва. Тема семінару — «Змінюємо на краще життя і навчання ВСІХ дітей». Доповідачкою на ньому була Кеті Бонавіц, викладачка спеціальної (корекційної) педагогіки, директорка магістерських програм спеціальної освіти, керівниця університетського Центру доступу та інтеграції [Програма BUILD]. 

Здобувачі кафедри мали змогу ознайомитися з досвідом роботи міннесотських професорів Бетельського університету. Зокрема, студенти дізналися про особливості диференційованого навчання в інклюзивних класах, про відповідальне викладання і про те, як задовольнити різноманітні освітні потреби учнів в інклюзивних класах. Ішлося також про особливості роботи з учнями, у яких виникають труднощі у навчанні. Також були представлені ефективні стратегії для успішного навчання всіх учнів в інклюзивних класах. Особливу увагу привернула тема реалізації освітнього процесу для дітей з аутизмом.

 

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва