У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького розпочалися творчі конкурси для абітурієнтів. На цьому етапі ті, хто обрав напрями підготовки “образотворче мистецтво”, “фізичне виховання”, “здоров’я людини”, “журналістика”, демонструють свої художні, фізичні та комунікативні здібності.

Сьогодні ми побували в аудиторії, де змагаються майбутні художники-дизайнери. 14 абітурієнтів проходять черговий етап творчого конкурсу з образотворчого мистецтва – малюють натюрморт.

Голова екзаменаційної комісії конкурсу, заслужений художник України завідувач кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва,  Тетяна Касьян розповідає, що цьогоріч конкурс на вступ дещо більший, але вона бачить серед абітурієнтів багато талановитих і здібних дітей.

– Завдяки тому, що студенти після закінчення бакалаврату та магістратури отримують дві спеціальності, у них є більше можливостей для працевлаштування. Так, вони викладають образотворче мистецтво в школах, вишах, коледжах та училищах, а ще – працюють дизайнерами з оформлення інтер’єру в різноманітних дизайн-студіях. У процесі навчання студенти самі обирають спеціалізацію: дизайн інтер’єру або комп’ютерний дизайн, – говорить Тетяна Костянтинівна.

Майбутні студенти охоче діляться враженнями від знайомства з університетом. Оля Чикало – з Тіньок Чигиринського району. Мріє стати видатним художником. «Займаюся цим з дитинства, то чому б не вступити в ЧНУ?!» – каже Оля.

Марія Копил навчалася в черкаській гімназії №9, займалася в арт-студії «Глорія». ЧНУ обрала, бо чула багато гарних відгуків. Тут навчався її брат, багато знайомих. Дівчину відразу покорила атмосфера, що панує в навчальному закладі.

Побажати успіху абітурієнтам прийшов ректор університету Олександр Черевко. «Усі юні художники перспективні та мають шанси навчатися в університеті», – переконаний Олександр Володимирович. Оцінюючи хід вступної кампанії загалом, ректор зазначив, що в університеті виконується держзамовлення, є достатньо заяв і на контрактну форму навчання. За його словами, додатковим стимулом для вступу в заклад є збільшення обсягу держзамовлення, яке отримав університет за рішенням конкурсної комісії  Міністерства освіти і науки. «Крім того, ми знизили вартість  навчання. Тож на сьогодні  в Черкаському національному ціна за навчання середня, а якість підготовки – висока».

Попереду в наших абітурієнтів – черговий етап  випробувань. Університет бажає їм успіхів і буде радий побачити серед своїх студентів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького