Збори трудового колективу з нагоди Дня університету відбулися  в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

В урочистостях взяли участь почесні гості: Ігор Табурець,  начальник Черкаської обласної військової адміністрації; Анатолій Підгорний, голова Черкаської обласної ради; Юрій Тренкін, секретар Черкаської міської ради; Олег Веретільник,  начальник Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник; Валерій Данилевський, начальник управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації; Петро Шевченко, голова Федерації профспілок Черкаської області; Анатолій Стеценко, голова Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України; Владика  Іоан,  митрополит Черкаський і Чигиринський. 

У межах заходу відбулося вручення військових звань випускникам кафедри військової підготовки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

У боротьбі за цілісність, свободу і незалежність України з 2014 року Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького втратив 8 своїх студентів та випускників.

Тому передовсім присутні вшанували пам’ять усіх полеглих хвилиною мовчання, а студенти традиційно вирушили вклонитися та покласти квіти до пам’ятника «Борцям  за волю України!»

З отриманням офіцерського звання випускників привітав ректор Черкаського національного університету Олександр Черевко:

— Сьогодні — 239 день повномасштабної війни в Україні. І Черкаський національний тримає стрій разом з усіма, хто боронить нашу землю.

62 молодші офіцери, які здобули військову освіту за двома військово-обліковими спеціальностями, поповнять когорту  захисників України.

Це стало можливим завдяки всебічній підтримці обласної і міської влади, депутатського корпусу Черкащини. Висловлюю вдячність Черкаському обласному військовому комісару, полковнику Олегу Веретільнику, начальнику Головного центру підготовки особового складу  Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Момота, полковнику Дмитру Коцерубі, командирам військових частин: полковнику Петру Майструку, полковнику Михайлу Жуковському, всім іншим керівникам військових підрозділів області, а також нашим викладачам кафедри військової підготовки.

Благословляю наших сьогоднішніх випускників на успіх, на долю, на перемогу!

— Для України в цей час важливо мати спеціалістів різних галузей — фізиків, хіміків, педагогів, військових. Усі ці спеціальності дають у стінах ЧНУ. Дякую науково-педагогічному колективу університету. І особливо за підготовку молодих офіцерів. Сьогодні почесно бути військовим, мати відповідні знання у військовій сфері. Випускникам є на кого рівнятися. Переконаний, що тут формується стрижень нашого патріотизму, впевненості в нашій перемозі! — звернувся до учасників начальник обласної військової адміністрації, генерал-майор Ігор Табурець.

А голова обласної ради Анатолій Підгорний наголосив:

— Вступивши на навчання, ви зробили непростий вибір, особливо коли ворог лютує, знищує мирне населення і мститься за свої військові поразки! Дякую за вашу свідому позицію! Слава Україні!

Ігор Табурець, Анатолій Підгорний та Олександр Черевко провели церемонію вручення погонів випускникам кафедри.

Напутні слова для тих, хто у непростий для України час обрав фах військовослужбовця,  сказали начальник Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олег Веретільник та секретар Черкаської міської ради Юрій Тренкін.

Поблагословив їх митрополит Черкаський і Чигиринський, Владика Іоан. Він також вручив ректору Олександру Черевку високу церковну нагороду — орден Святого Великомученика Юрія Переможця. Разом із настоятелем храму Святих Рівноапостольних Кирила і Мефодія Отцем Ігорем митрополит Іоан провів обряд освячення військових.

Від імені випускників лейтенант запасу Олександр Портянко попрощався з прапором кафедри, під яким вони ходили в роки навчання, і подякував наставникам.

З нагоди 101 Дня університету колектив отримав низку нагород і відзнак.

— Сьогодні потрібно тримати стрій. І ЧНУ його тримає. Ми провели успішний набір — на 400 студентів більше, ніж торік. І це — результат злагодженої роботи всього колективу, а також приймальної комісії, показник нашого іміджу, нашого високого рейтингу та довіри до нас. Тому вітаю всіх зі здобутками та 101 днем університету, — зазначив ректор.

Понад тридцять відзнак вручили профспілкові лідери — голова Федерації професійних спілок Черкаської області Петро Шевченко, голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Анатолій Стеценко та голова первинної організації Профспілки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Ігор Погрібний — працівникам університету.

Творчий дарунок — концерт патріотичної пісні — підготувала вокальна студія «Voices».

 Про це також — у сюжеті ТРК «Ільдана»:

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького