Здобувачі освітніх програм «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького стали учасниками Всеукраїнської просвітницької кампанії «Творчі екоініціативи: як ідеї змінюють звичайний світ».

Вона присвячена Міжнародному дню інтелектуальної власності, який відзначають 26 квітня, і є частиною цьогорічної всесвітньої кампанії ВОІВ «Інтелектуальна власність та цілі сталого розвитку: будуємо наше спільне майбутнє за допомогою інновацій та творчості».

Основними цілями кампанії є формування у дітей та молоді свідомого ставлення до екології; розвиток інноваційних підходів до розв'язання екологічних проблем та залучення громадськості до екологічних питань.

Кафедра туризму і готельно-ресторанної справи, вбачаючи важливість та необхідність даного вектору, підтримує егіду екологічного спрямування у навчальних програмах підготовки фахівців. Так, здобувачі освітньої програми «Туризм» бакалаврату вивчають дисципліну «Екологічний туризм», а здобувачі магістратури — «Сталий розвиток туризму». У багатьох освітніх компонентах окремі модулі також присвячено питанням екологічного виміру. Це є свідченням актуальності навчальних програм підготовки фахівців.

У межах участі у Всеукраїнській просвітницькій кампанії «Творчі екоініціативи: як ідеї змінюють звичайний світ», зі здобувачами було обговорено теми «Майстерність екожиття: або навіщо нам екоосвіта», «Зелені кнопки: навчаємось берегти планету через мобільні додатки» та «Зелені замінники: вигадуємо та творимо, відмовляючись від пластику». Упродовж зустрічі доцентка Вікторія Красномовець модерувала зустріч, наголосила на екологічному компоненті в діяльності закладів сфери гостинності та сталому розвитку туризму.

Кафедра туризму і готельно-ресторанної справи