Вебінар для майбутніх медійників Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького про основи роботи з відкритими даними провела журналістка «Слідство.Інфо» Яніна Корнієнко.

Зустріч організувала кафедра журналістики, реклами та PR-технологій. На заході були присутні студенти та викладачі як в онлайн, так і в офлайн форматі.

Яніна Корнієнко розповіла, з чого потрібно починати роботу, де шукати теми для розслідувань, які бувають види запитів. Спікерка поділилася як приватними, так і державними сервісами, які використовують журналісти-розслідувачі:

— Єдиний державний реєстр — це база, яку важливо знати, проте тільки з його допомогою розслідування не зробити.

На прикладах матеріалів «Слідство.Інфо» показала покрокову інструкцію роботи з різними базами даних та розповіла, в яких випадках краще використовувати той чи той ресурс.

Студентка 4-Ж курсу Анастасія Столбова поділилася враженнями від зустрічі:

— Вебінар був не тільки цікавим, але й корисним, адже бази даних є надійним джерелом пошуку інформації не лише для розслідувань.

Майбутня медійниця додала, що надалі буде прислухатися до порад і використовувати ресурси, про які дізналася.

Для закріплення теоретичних знань журналістка-розслідувачка запропонувала студентам виконати практичні завдання, використовуючи різні інструменти для пошуку необхідної інформації.

— Під час підготовки студентів важливо робити акцент на практичній частині. Журналісти-фахівці мають дуже професійно вміти користуватися інструментарієм баз даних та постійно покращувати ці навички» — зазначив викладач кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Богдан Калініченко.

Більше дивіться у відео від Студентського телебачення:

Автор: Ольга Ярмолич, студентка 2-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій

Фото: Мішель Іванова, студентка 4-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій