Творчий проєкт «Суботні мистецькі вечори "Studentʼs art autumn"» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького частково буде профінансовано коштом міського бюджету Черкас. Про це інформують у Департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Проєкт був відібраний у межах міської Програми надання стипендій для реалізації проєктів у галузі культури м. Черкаси на 2024-2028 роки.

Усього на розгляд Експертної ради з оцінки проєктних пропозицій у галузі культури було подано 37 проєктів, серед яких 20 —на створення культурних подій, 5 — на створення мистецьких робіт, 8 — на видання книг, каталогів або збірок культурного спрямування та 4 — на участь у культурних подіях, фестивалях і конкурсах.

З них обрали 25, серед яких — і «Суботні мистецькі вечори "Studentʼs art autumn"»

Творчий проєкт передусім про голос України, про силу музики, пісні і про демонстрацію того, якою Україна є зараз.

Учасники проєкту — це  люди, які через свою творчість акумулюють сенси про те, ким ми є, ким ми були та ким будемо в майбутньому.

Актуальним є принцип партнерства, що дає змогу  поєднати в одному проєкті учнівську молодь, студентів, представників творчих спілок, художні колективи.  

Популяризація українського мистецтва із залученням ширшого кола людей дасть той  культурний продукт, що є джерелом патріотизму, стійкості духу і ментального здоров’я українців.

Довідково: Марафон доброчинних концертів «Student’s art autumn» вперше провели у 2023 році  силами учасників «Фабрики музичного мистецтва "Voices"» ЧНУ. Своєю творчістю на Університетській площі ділилися відомі музичні колективи та митці Черкас.

Було зібрано  13 839 гривень на підтримку ЗСУ.

Пресслужба  Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького