Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко взяв участь у нараді для освітян з питань розподілу субвенції на облаштування безпечного середовища в закладах освіти.

У його межах було проведено воркшоп із питань функціонування Єдиної цифрової інтегрованої інформаційно-аналітичної системи управління процесом відбудови об'єктів нерухомого майна, будівництва та інфраструктури (DREAM).

Захід відбувстя на базі ЧНУ за участі представників Міністерства освіти і науки України, Міністерства цифрової трансформації України та проєктного офісу реформи шкільного харчування, представників Черкаської ОВА.

Освітянам із трьох областей — Черкаської, Полтавської та Кіровоградської — розповіли про особливості функціонування платформи DREAM. Провели практичне навчання з її використання.

Заступник Міністра освіти та науки України Андрій Сташків детально поінформував присутніх про новації.

— Маємо суттєві зміни в підході до розподілу субвенцій на укриття та харчоблоки. Раніше кошти надходили до областей, а ті визначали заклади освіти, де потрібно будувати укриття. Відтепер громади самостійно подаватимуть проєкти, щоб отримати державне фінансування на укриття. Зокрема, через новий інструмент із використанням бальної системи через платформу DREAM. Тепер кошти будуть іти напряму в місцеві бюджети. Це значно пришвидшить процес облаштування безпечного простору в закладах, — сказав він.

Андрій Сташків також розповів про головні вимоги подання проєктів.

Освітяни провели обговорення та отримали відповіді на свої запитання.

Гості також оглянули матеріально-технічну базу Черкаського національного університету й ознайомилися з сучасними освітніми технологіями.

 

Джерело: Управління освіти і науки Черкаської ОВА

Фото: Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького