22 лютого 2024 року, на 77 році життя відійшов у засвіти видатний педагог Грабовий Андрій Кирилович — кандидат педагогічних наук, професор, відмінник освіти України.

Андрія Кириловича усі знали, як надзвичайно працьовиту, наполегливу, енергійну, порядну та щиру людину. Протягом багаторічної наукової роботи він був справжнім професіоналом, видатним вченим, праці якого стали вагомим внеском у розвитку сучасної освіти та науки. Завдяки людським якостям, професійному досвіду та знанням Андрій Кирилович користувався великою повагою серед студентів та працівників освіти України.

Народився Андрій Кирилович 25 грудня 1946 року в м. Кам'янка Кам'янського району Черкаської області. Навчався Андрій з 1 по 8 клас у Кам'янській восьмирічній школі № 3, а з 9 по 11 клас — у Кам'янській середній школі № 1, яку закінчив у 1965 році.

У 1965 році вступив на навчання до Черкаського педагогічного інституту на факультет хімії, який у 1970 році успішно закінчив.

З 1970 року по 1974 рік працював учителем хімії школи № 8 м. Кам'янець-Подільського Хмельницької області. З 1974 року по 2020 рік працював у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького, починаючи від посади викладача до професора.

У 1981 році захистив кандидатську дисертацію, здобувши ступінь кандидата педагогічних наук.

Андрій Кирилович — автор багатьох друкованих наукових праць, підручника з хімії для учнів та посібників для учителів хімії в загальноосвітніх та вищих навчальних закладах. Публікувався в газеті «Шкільний світ-хімія» та в журналі «Біологія і хімія в школі».

Загальний трудовий стаж роботи — 50 років. З них 46 років плідної праці в Черкаському національному університеті ім. Богдана Хмельницького.

Колеги та учні висловлюють щирі співчуття родині та поділяють її горе. Розуміємо гіркоту втрати усіх, хто знав, любив і поважав Андрія Кириловича.

Світла та вічна пам'ять нашому колезі, вчителю, другу!

Прощання відбудеться 24 лютого 2024 року в Будинку трауру о 12:30 за адресою: м.Черкаси, бульвар Шевченка, 155.

ННІ природничих та аграрних наук